Nejprve si připravíme nádivku z hříbků. Hlívu (nebo žampióny, v sezóně čerstvé hříbky) nakrájíme nadrobno a orestujeme na másle a cibulce, počkáme, až se vydusí voda. Osolíme, mírně opepříme. Mezitím rozřízneme krůtí prso na plát, naklepeme, lehce z obou stran osolíme. Poklademe schwarzwaldskou šunkou, plátky eidamu, rozetřeme orestovanou hlívu a plát masa svineme do rolády. Převážeme nití, na pánvi ze všech stran opečeme, pak přendáme do pekáčku, potřeme marinádou z oleje, česneku, provensálského koření a pepře, podlijeme cca deci vody a ve vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Podáváme s opečenými brambory, hranolky nebo vařenými brambory.
Důležité královské město, které má v historii mnoho důležitých
událostí. Loket nad Ohří je město na Sokolovsku, které vás svou krásou
uchvátí. Historie tohoto města sahá až do 12. století, poté se Loket
pomalu stává...
zobrazit článek